Ora 10:34. Ma trezesc pe deplin odihnita si vad cum soarele si-a facut loc printre jaluzele, pana la mine in camera. Bun! Se anunta o zi minunata pentru plimbare.

Pentru a sarbatori temperaturile de vara care imi rasfata psihicul, ma hotarasc sa-mi pun o pereche de jeansi trei-sferturi, un maiou tetra alb si o camasa vaporoasa si “inflorita” pe deasupra. Adaug balerinii de aceeasi cromatica pentru a completa lookul ce avea sa intampine o vara precoce.

Imi iau frumusel prietenul de mana. Directia: Parcul Tineretului. Aglomeratie mare, o sumedenie de copilasi zumzaitori, parintii care organizeau spontan sedinte foto pentru odorul lor. Una-peste-alta, un tablou optimist, un cadru relaxant, o natura verde! Insa nu numai tineretul s-a inghesuit sa se plimbe prin parc. Batranii nostrii, unii dintre ei tinandu-se (inca!) de mana, completau peisajul unei zile minunate de week-end.

Am mers ce am mers, am mancat inghetata de cacao (preferata mea) si apoi ne-am continuat drumul. Nu pot sa nu mentionez puzderia de flori pe care am dorit, cu orice pret, sa o imortalizez.

Experienta noastra s-a incheiat mai bine decat a inceput intrucat am dat peste un targ de flori. Muscate, petunii, magnolii, butasi de trandafiri, pitici de gradina, cactusi timizi si o minunata azalee japonica care facea deliciul privitorilor., chiar si ai copiilor care erau atrasi de niste jocuri.

Din pacate insa, soarele capricios s-a ascuns sub norii cenusii si a insistat sa steau acolo…pitit, pret de cateva ore, motiv pentru care ne-am speriat si am facut cale intoarsa spre casa.

targ de flori

Citeste si: