Toate intr-o singura zi. Am inchiriat un ATV puternic (atingea 120 km/h 😀 ) si am pornit cu harta in mana si cu ochii dupa indicatoare catre cele patru destinatii. Mai era Agiofili Beach, dar din pacate nu am mai reusit sa ajungem. Dar nu-i bai, e doar un motiv de a reveni.

Spuneam ca am inchiriat un ATV. Am plecat dis-de-dimineata, a se citi 9:00, spre Porto Katsiki. Nu ne-am mai uitat pe harta, m-am bazat pe intuitia mea, care spunea ca din Agios Nikitas prima oprire va fi in acest loc de vis, apreciat de site-urile de travel ca fiind una dintre cele mai frumoase 10 plaje din lume.

porto katsiki

porto katsiki koton

costum baie negru

Fiind un mic golf strajuit de stanci albe si inalte, lipsite de vegetatie, apa capata un albastru ireal. Desi m-am indragostit iremediabil de Mylos, nu pot sa neg aceasta frumusete. Este de-a dreptul spectaculos, ireal! Cel mai frumos colt de nisip si petec de apa. Remarcati efectul? Am devenit siropoasa vrei-nu-vrei!

Ajunsi acolo, ne-am gandit sa ne uitam pe harta. Bun! Ratasem Egremni Beach! Nu-i nimic, facem cale-ntoarsa. Oricum trebuia sa ne intoarcem, pentru ca drumul spre Vasiliki nu era drept inainte, ci in urma cu vreo 17 km, unde se facea o bifurcatie. Intre timp se aglomerase, deci a fost la fix ca am ajuns intai la Porto Katsiki.

Plaja Egremni e cea cu 350 de trepte, care, intre noi fie vorba, nu-s de speriat! Dar daca esti atat de destept (NOT) sa lasi ATV-ul parcat in spatele ultimei masini parcate, atunci drumul sigur va fi facut pe ritmuri de vorbe de duh. Ce vreau sa spun este ca puteam cobori cu ATV-ul pana-n buza scarilor, insa nu am intuit asta, drept urmare am luat-o per pedes muuult si bine. Sa ne fi vazut la intoarcere!!! Injurand si blestemand. Intuitia noastra si boul cu motor de ne-a blocat ATV-ul!

Revenind la Egremni, este un fel de Mylos, doar ca ceva mai civilizat: sezlonguri si umbrelute + un bar. Spectaculoasa plaja de sus, dar mult prea populata pentru gusturile mele. La intoarcere am mancat un gyros si ne-am delectat cu o imagine panoramica buna de setat ca wallpaper.

agremmi lefkada

atv lefkada

egremmi beach

Transpirati si cu gura uscata de la atatea injuraturi (omu’ nostru cu motor sigur si-a sucit cel putin glezna, poate chiar si capul), am pornit spre Vasiliki sa vedem cum fac oamenii windsurfing. Dupa asta urma Agiofili.

Ajunsi acolo, am simtit ca apartinem locului. Era un fel de Laganas (Zakynthos), doar ca nu plin de fite, ci plin de sportivi 😀 . Un rasfat pentru ochi, fie ei de femeie ori barbat! Am savurat o bere, timp in care, in liniste, am stat gura-casca, cu ochii atintiti spre oamenii care intr-adevar se pricepeau sa manuiasca placa si vela.

vasiliki koton

windsurfing vasiliki

vasiliki beach

Se facuse tarziu si ne simteam obositi, motiv pentru care ne-a disparut, daca nu entuziasmul, atunci energia de a porni spre Agiofili. Am plecat spre casa, cu promisiunea ferma ca ne vom intoarce sa vedem si Agiofili, plus Porto Katsiki, Vasiliki, Mylos, de nenumarate ori.

Citeste si:

  • Interzis pudibonzilorInterzis pudibonzilor Inainte de a reitera ideea cum ca Mylos Beach is heaven si ce bine am facut eu acolo, […]
  • windsurfing vasilikiDetalii Peste 1.700 de fotografii, daca nu le pun la socoteala pe cele facute cu telefonul […]
  • Day 2: Mylos BeachDay 2: Mylos Beach Daca in prima zi de vacanta nu am indraznit mai mult decat plaja din Agios Nikitas, […]
  • 2014, pe scurt2014, pe scurt Prinsa in valtoarea pregatirilor pentru masa de Revelion nu am avut timp sa zabovesc […]